....η στιγμή που ποτέ δεν πιάνεται!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2007

Η ερωτευμένη μαθήτρια

Ήταν άρχές καλοκαιριού και η προισταμένη μου ήταν πολύ στεναχωρημένη. Φύσαγε και ξεφύσαγε όλη μέρα.

Το πρόβλημά της ήταν η κόρη της. Ήταν Δευτέρα Λυκείου και ενώ είχε εντατικά φροντιστήρια για τις Πανελλήνιες της Τρίτης Λυκείου, εκείνη, ενώ μέχρι τώρα ήταν ένα κορίτσι που μόνο διάβαζε, ξαφνικά θυμήθηκε πως ήτανε γυναίκα. Όλη μέρα στον καθρέφτη, αυστηρή δίαιτα και κάθε βράδυ βόλτα. Βάψιμο, στόλισμα κι ότι κάνει φυσιολογικά ένα κορίτσι της ηλικίας αυτής. Η μαμά της όμως δεν μπορούσε να το δεχτεί αυτό. Μάλωναν συνέχεια και μάλιστα τις τελευταίες μέρες δεν της μιλούσε.

Με στεναχώρησε κι εμένα το πρόβλημα της. Όταν μου είπε δε, πως εκείνη τη μέρα είχε τα γενέθλιά της και δεν ήξερε καν αν θα δεχτεί το δώρο της μητέρας της, ήξερα πως μπορούσα να βοηθήσω.Της ζήτησα άδεια και βγήκα έξω. Αγόρασα κάποιο καλλυντικό, νομίζω κολώνια, ένα φάκελο και μια κόλα και κάθησα και της έγραψα ένα γράμμα.

Την Μ. την γνώριζα λίγο. Ήταν ένα εύσωμο χαμογελαστό κορίτσι και μέχρι τα 17 φορούσε τα ρούχα που της αγόραζε η μαμά της. Η μαμά της πολύ κλασσική και με πολύ παλιά μυαλά. Της έγραψα πολλά σε κείνο το γράμμα, μα το κυριότερο ήταν που της έλεγα ότι η ζωή την περιμένει, όπως και ο έρωτας που πλησιάζει την πόρτα της, να είναι έτοιμη να τα δεχτεί, μα να μην αφήσει τα όνειρά της και τους στόχους της. Να μην πετάξει τους κόπους τόσων χρόνων και λοιπά.

Το μεσημέρι έδωσα το δώρο μου στην προισταμένη. Ξαφνιάστηκε εκείνη, μα ήταν φανερή και η χαρά της. Δεν ήξερε όμως για το γράμμα. Το έμαθε όταν η κόρη της της ζήτησε μετανιωμένη συγνώμη. Της είπε για το γράμμα, αλλά δεν της το έδειξε."Δεν ξέρω τι της έγραψες" μου είπε την άλλη μέρα, "μα αυτό το γράμμα ήταν φάρμακο! Σ΄ευχαριστώ!"

Αλήθεια, δεν θυμάμαι τι ακριβώς της έγραφα. Πάντως η Μ. πέτυχε τα όνειρά της και κατάφερε να συνδυάσει το διάβασμα με την βόλτα, τότε. Τώρα έχει τελειώσει οικονομικά και θυμάται ακόμα εκείνο το γράμμα. Τώρα κάνει παρέα με την κόρη μου και δεν διστάζει να μου πει όλα τα ερωτικά της.

ΤΙΤΛΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας